Noutăți

SUVENIRE OLIMPICE PENTRU PREMIANTII CUPEI DRACULA 2014

Formația de fotbal FC Moldova (Montreal) a cucerit în premieră locul doi în cadrul turneului tradițional CUPA DRACULA CRM ZigZag, organizat de către Comunitatea Romana din Montéregie, Canada. După disputarea meciurilor de calificare, FC Moldova se afla la egalitate de puncte cu alte două pretendente la principalul trofeu, ROMCAN 2 și IREAL. Pentru a obține victoria în această competiție rezervată celor șapte echipe de amatori, era necesar de a marca numarul maximal de goluri.

FC Moldova, condusă de antrenorul jucator Sergiu Darii, a marcat 13 goluri în ultimul meci, susținut în compania echipei Giraco. Cîte trei goluri au marcat Serghiu Darie, declarat ulterior unul dintre golgheterii turneului, Oleg Domenco, precum și Marin Jora, unul dintre fondatorii echipei. Scor final-13-2 pentru FC Moldova. La finele turneului, cele trei echipe favorite au acumulat cîte 15 puncte, divizate în clasament după numărul de goluri marcate. Astfel, FC Moldova a cucerit locul 2, învrednicindu-se la festivitatea de premiere de o frumoasă cupa, instituită de către dl Marius Balan, membru al Comitetului de organizare al turneului.

FC Moldova a fost fondată cu șase ani în urmă de către un grup de amatori ai jocului cu balonul rotund din Moldova, stabiliți ulterior cu traiul în Canada. Pe parcursul anilor au fost obținute numeroase locuri premiante în cadrul campionatelor orașului Montreal, rezervate echipelor de amatori. Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova a transmis laureaților turneului tricouri olimpice, precum și un premiu special pentru tînărul judoka Bogdan Marin, dublu campion al provinciei Quebec la judo printre copii la grupa de vîrstă U 13 ani.

Back to top button