Fără categorieNoutăți

Stăuceni, locul de confruntare sportivă a echipelor din trei țări

Federația națională de lupte a desfrășurat la Stăuceni prima ediție a Turneului Internațional în memoria antrenorului emerit al Moldovei și Rusiei Alexandr Popov. Întrecerile au reunit echipe din Moldova, Ucraina și România. Într-o atmosferă solemnă, la Stăuceni a fost adus un omagiu antrenorului Alexandr Popov, unul dintre fondatorii luptelor de stil liber și feminin din Republica Moldova. Președintele Federatiei Victor Peicov a salutat prezența soției și copiilor familiei Popov, prezenți la ediția inaugurală a turneului. Din numărul discipolilor regretatului antrenor a făcut parte și Pavel Garanovschi, campion mondial la categoria «masters».
« Organizarea Turneului International în memoria lui Alexandr Popov constituie o complectare importantă a calendarului competițional intern. Personal, am un sentiment de mîndrie pentru faptul, că Alexandr Popov a pregătit echipa de tineret a Republicii Moldovei. Cel mai strălucit rezultat al activității l-a constituit locul II, cucerit de echipa Moldovei la Jocurile Unionale printre sportivii de la sate, Moldova situându-se pe poziția secundă dupa Rusia », a remrcat pentru www.olympic.md Pavel Garanovschi.
Organizatorii au propus o nouă formulă de concurs, conform căreea participanții s-au confruntat în turneul pe echipe. În componența reprezentativelor Moldovei și Ucrainei au figurat campioni naționali, dar și premianți ai competițiilor internaționale, fapt care a asigurat elementul concurenței în lupa pentru victorie. La categoria 70 de kilograme Mihai Sava, premiant al Mondialelor din 2015, a cedat la puncte în fața lui Vasilii Mihailov, premiant al Campionatului Mondial Universitar.
Victoria lui Evghenii Nedealco, categoria 74 kilograme, participant la Jocurile Olimpice de la RIO 2016, nu mai putea schimba soarta primului loc. Cu o diferență minimă, scor 5-4, a învins echipa Ucrainei, care a obținut principalul trofeu. Pentru toti participanții turneul de la Stăuceni a constituit un examen important în planul de pregătiri pentru Campionatul Mondial, programat în luna august la Paris.
Nicolae Buceațchi

Back to top button