Noutăți

Ştafeta flăcării olimpice va începe la Fukushima, pe 25 martie

Ştafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de la Tokyo, amânate până în vara lui 2021, este programată să înceapă în prefectura Fukushima, din nord-estul arhipelagului nipon, în luna martie, în ciuda temerilor persistente legate de pandemia de coronavirus.
Organizatorii japonezi au precizat că ştafeta JO 2020 va debuta pe 25 martie, în J-Village din Fukushima, un centru fotbalistic care a fost utilizat ca bază în timpul gravei crize din anul 2011, când centrala nucleară de la Fukushima a fost afectată de un cutremur urmat de un tsunami devastator.
Ştafeta trebuia să înceapă din acelaşi loc, anul acesta pe 26 martie, însă Comitetul Internaţional Olimpic şi responsabilii japonezi au decis cu două zile înainte amânarea Jocurilor cu un an, din cauza propagării Covid-19.
În primăvara viitoare, flacăra olimpică va traversa 859 de municipalităţi care acoperă toate cele 47 de prefecturi japoneze, pe parcursul a 121 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, programată pe Stadionul Naţional din Tokyo, pe 23 iulie.
Traseul detaliat al ştafetei va fi anunţat la jumătatea lunii februarie, au precizat organizatorii, care au în vedere o serie de măsuri pentru a asigura securitatea evenimentului.
Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august, urmate de Jocurile Paralimpice, programate între 24 august şi 5 septembrie.
Anunţul de marţi vine într-un moment în care Japonia se confruntă cu cel de-al treilea val de infectări cu Covid-19. Autorităţile nipone au confirmat un număr record de 3.030 de cazuri noi, sâmbătă, depăşind recordul precedent într-o singură zi, de 2.950 de cazuri, înregistrat mai devreme cu două zile.
Japonia nu s-a confruntat însă cu o criză sanitară de nivelul celor din Europa sau Statele Unite, numărul total al infectărilor fiind de circa 183.000 şi aproximativ 2.660 de decese legate de Covid-19. (agerpres.ro)

Back to top button