Noutăți

Shinzo Abe și-a reiterat dorinţa ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare în formă completă

Premierul Japoniei Shinzo Abe şi-a reiterat dorinţa ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021, să se desfăşoare în formă completă şi a subliniat necesitatea dezvoltării la timp a unui vaccin contra noului coronavirus.
Shinzo Abe a făcut aceste precizări cu prilejul unei conferinţe de presă care a marcat finalul stării de urgenţă în Japonia, care a fost în vigoare începând cu 7 aprilie din cauza pandemiei de coronavirus, ce a forţat şi amânarea JO 2020 pentru anul viitor.
Decizia a fost adoptată pe 24 martie de Guvernul Japoniei şi de Comitetul Internaţional Olimpic, iar o săptămâna mai târziu s-a decis că noua data de începere a olimpiadei va fi 23 iulie 2021.
Organizatorii japonezi îşi doresc ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare în formă completă, inclusiv cu prezenţa spectatorilor în tribunele arenelor sportive.
”În prezent, CIO şi Comitetul de organizare lucrează pentru pregătirea Jocurilor Olimpice pentru vara anului viitor. Fără îndoială, lupta contra coronavirusului va fi pe termen lung”, a declarat premierul Abe.
CIO, prin preşedintele Thomas Bach, a confirmat recent că JO 2020 nu vor putea fi amânate din nou dacă nu se pot desfăşura în 2021.
”Guvernul îşi menţine poziţia de a celebra Jocurile Olimpice în formă completă în vara anului viitor pentru a demonstra victoria completă a Umanităţii contra coronavirusului”, a precizat premierul Abe.
Oficialul nipon a subliniat că deşi Japonia face progrese în lupta contra pandemiei, acestea nu vor fi suficiente pentru că ”vor veni oameni din toată lumea şi sportivii vor dori să se antreneze. Consider că va fi extrem de important să se dezvolte medicamente şi vaccinul contra Covid-19” (agerpres.ro)

Back to top button