Noutăți

Sesiunea tinerilor participanți ai Academiei Internaționale Olimpice

În seara de 17 iunie, în or.Atena, colina Pnyx, un loc istoric reprezentativ al democrației antice, a avut loc ceremonia de deschidere a celei de-a 54-a sesiune a Academiei Internaționale Olimpice, cu peste 200 participanți din 96 țări.

Ceremonia a fost asistată de personalități remarcante a lumii sportive: Isisdoros Kouvelos – Președintele AIO, Thomas BACH – Președintele CIO, Mehriban ALIYEVA – Prima Doamnă a Azerbaijanului, Spyros CAPRALOS – Președintele CNO elen. La eveniment a fost prezent și Președintele Republicii Elene Karolos PAPOULIAS.

Cele 300 de persoane prezente la ceremonie au asistat la un concert al Orchestrei Simfonice a Municipalității din Atena.

La eveniment, AIO a decis înmânarea unei noi distincții ”Olympic Excellence” (Excelență Olimpică) Primei Doamne a Azerbaijanului Mehriban ALIYEVA, pentru susținerea activității AIO și a aportului său în domeniul sportului.

Următoarea zi, participanții au asistat la cea de-a 2-a deschidere oficială, desfășurată  în Olympia, unde tinerii sportivi au făcut cunoștință cu profesorii cursului, în acest an fiind bazat pe subiectul ”Respect pentru diversitate”.

În cele 2 săptămâni, participanții au avut parte de un program complex, printre care lecții, concursuri sportive, prestații artistice, workshop-uri, lucru în grup, vizitarea monumentelor arheologice etc.

Lecțiile au fost prezentate de profesori invitați din Germania, Republica Sud-Africană, Japonia, Qatar, Belgia, Marea Britanie, Austria, Spania.

Unul din cele mai memorabile momente a fost sărbătorirea Zilei Olimpice Internaționale, unde a fost rganizată cursa olimpică a celor 200 de participnți pe traseul Academia Olimpică – or.Olimpia – monumentul Pierre de Coubertin (AIO).

Back to top button