Noutăți

Sesiunea 12 a Academiei Internaționale Olimpice

În perioada 11-18 mai al anului curent Directorul Academiei Olimpice dl Anatolie Popușoi a participat la ediția a 12-a a Sesiunii Internaționale Ordinare pentru Președinții sau Directorii Academiilor Olimpice Naționale și reprezentanții Comitetelor Naționale Olimpice.

Sesiunea a fost organizată de Academia Olimpică Internațională (AOI). Lucrările sesiunii s-au ținut la AOI situată nu departe de orășelul Olympia, localitate pe teritoriul căreia timp de 12 secole, neîntrerupt s-au ținut 293 de ediții ale Jocurilor Olimpice Antice.

La sesiune au participat reprezentanții din 89 de țări de pe toate continentele.

Principalele teme abordate în discursurile lectorilor special invitați, precum și în cadrul grupurilor de lucru, au fost metodele de mediatizare a principiilor fundamentale ale olimpismului, rolul educațional al mișcării și valorilor olimpice.

Din comunicările și informațiile prezentate cel mai mare succes în vederea promovării valorilor olimpice a avut derularea filmulețului video luat din arhiva personală a renumitei și popularei gimnaste din România, campioană olimpică, mondială și europeană domnișoara Maria Olaru, actualmente Director al Academiei Olimpice, filiala Timișoara.

Acest filmuleț a făcut ca peste 200 de participanți prezenți în sală, s-o aplaude în picioare pe domnișoara Olaru, prezentă și ea la lucrările sesiunii.

În cadrul  sesiunii a fost organizată vizita la Stadionul și Muzeul Olimpic  din Olympia, fapt care i-a impresionat și încurajat pe cei prezenți pentru activizarea lucrului în cadrul Academiilor Olimpice Naționale.

 

Alături de Campioana Olimpică Maria OLARU (România)

Back to top button