Noutăți

Qatarul va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2032

Qatarul a confirmat că va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2032, alăturându-se celorlalte ţări interesate să găzduiască această competiţie, informează Associated Press şi AFP.
India, statul australian Queensland şi oraşul chinez Shanghai sunt de asemenea candidate, fiind evocată şi o posibilă candidatură comună a Coreei de Sud şi Coreei de Nord pentru Jocurile din 2032.
În conformitate cu schimbările propuse în 2014, ţările interesate înaintează o cerere pentru a se alătura „dialogului continuu” privind organizarea Jocurilor, iar Qatarul a confirmat pentru AFP că a făcut acest lucru într-o scrisoare adresată Comitetului Internaţional Olimpic.
„Anunţul de astăzi marchează debutul unui dialog semnificativ cu viitoarea Comisie de organizare a CIO, pentru a explora în continuare interesul nostru şi a identifica modul în care Jocurile Olimpice pot susţine obiectivele de dezvoltare pe termen lung a Qatarului”, a declarat pentru AFP preşedintele Comitetului olimpic qatarian, şeicul Hamad ben Khalifa Al-Thani.
Qatarul, care a mai încercat, fără succes, să candideze la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 şi 2020, urmează să găzduiască în 2022 prima Cupă Mondială de fotbal care va avea loc în Orientul Mijociu.
Principala problemă legată de emiratul din Golful Persic o reprezintă însă temperaturile extrem de ridicate din timpul verii, care pot ajunge până la 50 de grade Celsius. În privinţa Mondialului de fotbal, lucrurile s-au rezolvat prin mutarea competiţiei în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022, după negocieri intense cu FIFA şi confederaţiile continentale.
Căldura şi umiditatea au fost probleme majore şi pentru Campionatele Mondiale de atletism, care au avut loc anul trecut la Doha, cu o audienţă scăzută, generând numeroase critici.

sursa: agerpres.ro

Back to top button