Comunicate de presăNoutățiTokyo 2020

Proiect de promovare a Echipei Olimpice a Republicii Moldova “EU SUNT MOLDOVA!”

Proiect de promovare a Echipei Olimpice a Republicii Moldova

EU SUNT MOLDOVA !”

Prin proiectul “Eu sunt Moldova” CNOS din Republica Moldova promovează Echipa Olimpică și contribuie la creșterea notorietății olimpicilor noștri, lansând îndemnul către întreaga societate de a susține TEAM MOLDOVA. CNOS va prezenta, de asemenea, profilul sportiv al fiecărui olimpic și informații despre sportul pe care îl practică.

Echipa Olimpică a Republicii Moldova este compusă la moment din 12 sportivi.

Sunt cei care modelează istoria sportului țării noastre. Sunt frumoși la chip și suflet. Sunt temerari. Au privirea determinată și încrezută. Sunt membrii unei Echipe. Împărtășesc aceleași valori. Simbolizează unitatea națiunii. Sunt cei care inspiră o națiune. Sunt sportivii noștri. Să-i susținem!

“Visul suprem al fiecărui sportiv este să participe la Jocurile Olimpice. Dincolo de victorii și recorduri, Jocurile Olimpice prezintă o aventură umană formidabilă, cu bucurii, drame și istorii palpitante. Calea spre Jocurile Olimpice nu este una simplă. A obține o calificare pentru participare la cel mai mare spectacol sportiv este foarte complicat, este deja o realizare. În momentul în care sportivii noștri înfruntă adversari din state puternic industrializate, cu bugete mari pentru sport și reușesc să-i învingă, eu consider că aceasta este deja o victorie. Sportul de performanță înseamnă autodepășire și sacrificiu. E un act de voință în numele performanței. De aceea, sportivii noștri au nevoie de susținere. Invităm toți iubitorii sportului să fie alături de sportivii noștri, demonstrându-le că au parte de suportul întregii națiuni.” Larisa Popova, vicepreședinte CNOS, campioană olimpică.

„Doar cei care nu cedează ajung să realizeze marele vis olimpic. O medalie olimpică astăzi este foarte scumpă. În procesul de luptă pentru o medalie olimpică, competitivitatea se extinde dincolo de parametrii sportivi și implică investiții în tehnologie sportivă, cercetare și inovație. Trebuie să recunoaștem că cedăm mult la acest capitol. Dar sportivii noștri muncesc cu abnegație, pasiune, efort și curaj alături de oamenii care cred în ei – antrenorii. Îmi exprim încrederea că nu e departe ziua când un sportiv moldovean va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului spre perpetuarea  tradițiilor noastre olimpice.

Sportul este domeniul care generează un sentiment puternic de mândrie națională. Țin să îndemn întreaga societate să fie alături de Echipa Olimpică, care sub drapelul Republicii Moldova, va lupta pentru performanță și excelență. Împreună putem crea sinergie, împreună putem transmite încredere sportivilor noștri. Împreună avem o țară, o echipă, un drapel! Împreună spre visul olimpic!” Nicolae Juravschi, președinte CNOS, dublu campion olimpic.

CNOS din Republica Moldova ține să aducă mulțumiri partenerilor și sponsorilor Echipei Olimpice, care împărtășesc cu noi valorile olimpice de Prietenie, Excelență și Respect: Compania Purcari, Banca Comercială Moldova Agroindbank, Loteria Moldovei.


 

 

Back to top button