Noutăți

PRIN BAKU SPRE OLIMPIADA DE LA RIO DE JANEIRO 2016

La recentul Campionat European de Taekwondo WTF (versiunea olimpică) printre seniori sportivul moldovean Stepan Dimitrov a cucerit  în premieră medalia de aur, fiind declarat cel mai puternic la categoria de 54 kilograme. La întrecerile disputate în oraşul Baku echipa Republicii Moldova s-a învrednicit şi de o medalie de bronz, obţinută de Vladislav Arventi, categoria 68 de kilograme. Naţionala Moldovei, condusă de antrenorul principal Vladislav Mazur, s-a clasat pe locul IV în clasamentul masculin  a celor  46 de naţiuni.

La iniţiativa preşedintelui Federaţiei Igor Iuzefovici, premianţii Europenelor de la Baku, alături de ceilalţi membri ai echipei, antrenorii sportivilor fruntaşi, s-au reunit la un hotel luxos din Chişinău în cadrul unei conferinţe de presă, care a culminat cu ceremonia de premiere. La eveniment au asistat Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian Bodisteanu, prim-vicepreşedintele Comitetului Naţional şi Sportiv al Republicii Moldova Nicolae Piatac.

Obiectivul principal pentru următorii doi  ani constituie obţinerea unei calificări pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, principala speranţă  fiind experimentatul Vladislav Arventi, dublu premiant european,a remarcat preşedintele Federaţiei de Taekwondo WTF Igor Iuzefovici. „În acest context vom conlucra în egală măsură cu MTS şi CNOS, pentru că în esenţă va fi o reuşită comună”, a specificat  conducătorul forului naţional de taekwondo WTF.

ALBUM FOTO

 Nicolae Buceaţchi

Back to top button