Noutăți

Președintele EOC a decedat la vârsta de 78 de ani

Cu profundă tristețe, am primit vestea trecerii în neființă a Domnului Janez Kocijancic, președinte al Comitetului Olimpic European, cel mai important oficial sportiv din Slovenia de zeci de ani. A decedat aseară la vârsta de 78 de ani.
Comitetul Olimpic European, unde Janez Kocijancic a fost președinte, a declarat că a murit după „o boală bruscă și severă” la Ljubljana.
Janez Kocijancic a fost primul președinte al Comitetului Olimpic al Sloveniei la independență în 1991 timp de 23 de ani și membru al consiliului Federației Internaționale de Schi din 1981.
Kocijancic a fost activ și în politică. Un ministru guvernamental din fosta Iugoslavie, condusă de comuniști și membru al parlamentului după independența Sloveniei, a declarat agenția oficială de știri STA.
Președintele sloven, Borut Pahor, și-a exprimat condoleanțele menționând că „Janez Kocijancic, o figură proeminentă în viața politica și sportivă slovenă.”
„A lăsat un gol imens în inima mișcării olimpice a Europei”, a declarat secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi. „Ne vom aminti mereu de profesionalismul și vi
ziunea sa înțeleaptă în înțelegerea profundă a diversității dintre țările europene. Cunoștințele sale culturale și istorice au fost de mare folos pentru mișcarea sportivă din Europa și au ajutat-o la o poziție proeminentă la nivel mondial.” (foto: insidethegames.biz)

Back to top button