NoutățiPanorama 2020-2021Portrete de antrenori

Portrete de antrenori: Anastasia Nichita despre antrenorul său Tudor Cîrlan

Portrete de antrenori

Este de-a dreptul impresionant să vezi cum tînăra sportivă Anastasia Nichita iese pe salteaua de lupte, fiind plină de încredere în sine și în rezultatul victorios ce-i este hărăzit de steaua ei călăuzitoare, dar și de munca pe care o depune zi de zi pe altarul sportului de performanță.

Succesele remarcabile obținute de Anastasia Nichita sunt rezultatul unei activități ce presupune un efort susținut pe parcursul mai multor ani de zile, începând de la vârsta de 10 ani.

Anastasia știe să meargă cu încredere spre scopul propus și nu cedează în fața dificultăților. Tînăra sportivă a învățat să nu cadă pradă sentimentelor de dezamăgire și să treacă cu demnitate prin diverse încercări. Anastasia Nichita a obținut deja foaia de calificare pentru Jocurile Olimpce de la Tokyo 2020 și este conștientă că drumul spre culmile olimpice presupune muncă, perseverență și talent.

Antrenorul Anastasiei Nichita este Tudor Cîrlan, specialist de forță și pedagog cu har de la Dumnezeu.

Anastasia poartă multă recunoștință antrenorului său, care îi călăuzește calea.

“Antrenorul meu este plinătatea pe care lanț de ani mă stărui s-o cuprind și înțeleg că am reușit, fiindcă a devenit parte din mine. El este cel, care îmi cunoaște slăbiciunile, și din această cauză, este unicul care mă poate întări. Mi-a vegheat pașii încă de pe vremea când mi se împleticeau picioarele pe saltea, când nu eram decât o figură vagă în lumea sportului, o umbră…

A fost acela care a crezut în mine chiar și atunci când eu n-o făceam. A fost acela care m-a ridicat când am căzut, acela care m-a îndrumat când eram debusolată, acela care m-a salvat atunci când oscilam fără speranță deasupra prăpastiei. Antrenorul meu este unica  persoană care a reușit să umple adâncul sufletului meu, pustiit de lipsa unui tată, și pentru aceasta îi sunt profund recunoscătoare, și-mi plec capul ca semn de omagiu  pentru omul, care a reușit să mă facă să cred întii de toate în mine. Vă mulțumesc, domnule antrenor, pentru tot ce m-ați învățat și continuați sa o faceți cu mare măiestrie.”

Back to top button