Noutăți

Președintele CNOS și președintele COSR, la Palatul Elisabeta

Conducerile comitetelor olimpice din România și Republica Moldova au fost primite la Palatul Elisabeta de Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu, în cadrul unui eveniment dedicat sportului.
„Este o mare onoare pentru noi, cei de la Comitetul Național Olimpic și Sportiv, să fim astăzi aici. Este un moment istoric. Pentru că nu pot să uit ajutorul primit la fondarea comitetului nostru olimpic de la marea campioană a României Lia Manoliu. Azi avem o colaborare foarte fructoasă cu COSR și cu președintele Mihai Covaliu. Tot timpul este înțelegător cu problemele noastre, cu problemele sportului din Republica Moldova. Noi ne dăm seama de misiunea noastră, a olimpismului din Republica Moldova, în contextul integrării europene. Este clar că sportul joacă un rol foare important pentru imaginea țării noastre. Sportivii înțeleg că trebuie făcut un efort în perioada aceasta și formează o echipa competitivă pentru că, practic, la toate edițiile JO suntem pe podiumul olimpic. Iar asta nu poate decât să ne facă mândri”, a declarat președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, Nicolae Juravschi.
„Privim spre un trecut olimpic al României care nu ar fi fost posibil fără contribuția esențială a Monarhiei Române, un trecut ce a permis prezentul de azi, un trecut care a luat naștere acum mai bine de un secol. Influența Casei Regale a impulsionat mișcarea olimpică pe teritoriul nostru, fiind un factor constant de sprijin fără de care identitatea și istoria olimpică a României nu ar fi fost aceeași”, a afirmat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. „Suntem bucuroși că astăzi, aici, la Palatul Elisabeta, în Anul Centenar al Marii Uniri, îi avem alături pe frații noștri de la Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Sunt oameni de mare valoare sufletească și profesională. Valoarea echipei este foarte importantă pentru noi, iar iubirea de neam și țară este mai puternică acum ca niciodată. Relația de prietenie și colaborare cu președintele Juravschi și cu echipa sa este bazată pe respect și profesionalism. Ne exprimăm speranța și angajamentul ca această colaborare strânsă va continua și pe viitor”, a adăugat Mihai Covaliu.
Principele Radu a afirmat că trăiește „un sentiment profund” văzând reunite la Palatul Elisabeta Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. „Vă transmit din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, bucuria de vă avea aici. Este un sentiment profund pe care îl trăim prin faptul că vedem la Palatul Elisabeta reunite Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Olimpic al Republicii Moldova împărtășind aceleași idealuri. Ambele comitete au o caracteristică în comun, aceea de a-și face datoria față de societate în orice fel de împrejurare. Cred că unul din motivele pentru care sportul este atât de legat de familia regală este acela că atât Coroana, cât și sportul național împărtășesc o serie de valori comune”, a spus principele Radu, după cum scrie site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Back to top button