Noutăți

Premieră olimpică la Chișinău

Duminică, 30 aprilie, centrul capitalei va găzdui în premieră un concurs internațional  „Duathlon Chișinău 2017”. Organizată la inițiativa Federației de Triatlon din Republica Moldova, competiția va reuni pasionați ai probei din Chișinău, alte localități ale republicii, dar și oaspeți din România și Ucraina. În cadrul unei conferințe de presă, desfășurate la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, președintele Federației de Triatlon  Dorin Alexei a  remarcat faptul, că întrecerile programate în Piața Marii Adunări Naționale vor constitui  un prilej de promovare a modului sănătos de viață, a sportului în aer liber.  “Această competiție se adresează oricărui pasionat de duathlon, bicicletă sau alergare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite participarea”.

„Începem să vorbim aici despre acea probă olimpică care să ne includă în competiția de performanță sportivă. Ca autoritate publică centrală ne-am declarat deschiderea pentru desfășurarea acestui eveniment și ne dorim ca asemenea proiecte să fie în țara noastră cât mai multe și sper ca tânăra generație să profite la maxim de această oportunitate”, a declarat în cadrul conferinței Ministrul Victor Zubcu.

Startul competiției  va fi dat la 10.00  în Piaţa Marii Adunări Naţionale, traseul fiind între străzile Puşkin şi Mihai Viteazul. Sportivii vor concura în trei curse, pe distanţe de la 3 până la 30 de kilometri: Sprint, Super Sprint şi Fun duatlon. Pentru  campioni și premianții  au fost prevăzute medalii, diplome  și cadouri, instituite de Comitetul de organizare al concursului internațional „Duathlon Chișinău 2017”.  

Nicolae Buceațchi

Back to top button