Noutăți

Pe podium la Duisburg, Germania

Canotorii din Moldova au avut o evoluție reușită la etapa a 2-a a Cupei Mondiale de Canoe Sprint, găzduită de orașul german Duisburg. Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la proba de canoe simplu pe distanța de 500 m, cu rezultatul de 1 minut, 50 de secunde și 443 de miimi. Fratele mai mare al lui Serghei, Oleg Tarnovschi, a fost la un pas de podium, clasându-se pe locul 4 la aceeași cursă.

Puțin le-a lipsit fraților Tarnovschi să obțină distincții și la proba de 5000 m canoe simplu. Oleg a fost al 4-lea, iar Serghei a trecut al 5-lea linia de sosire a celei mai lungi distanțe din concurs.

În aceste zile, o altă sportivă din Moldova va participa la prima etapă a ediției inaugurale a Cupei Mondiale de canoe sprint feminin, o disciplină care, până în acest an, era rezervată doar bărbaților. Reprezentanta noastră Mihaela Bostan, în vârstă de doar 18 ani, va lua startul în premieră la competiția organizată în Franța.

La 10 iunie Natalia Gulco și Oleg Tarnovschi vor pleca spre capitala Azerbaidjanului, unde vor concura la probele de kaiac simplu, respectiv de canoe simplu, din programul primei ediții a Jocurilor Europene de la Baku.

www.moldovasport.md

Back to top button