NoutățiTokyo 2020

Participanţii la JO de la Tokyo vor avea un sejur mai scurt în Japonia

Sportivii care vor lua parte la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor vor avea un sejur mai scurt decât de obicei la cel mai important eveniment sportiv planetar, din cauza protocoalelor sanitare foarte stricte, legate de pandemia de coronavirus, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic.
Preşedintele CIO, Thomas Bach, a îndemnat comitetele olimpice naţionale să-şi adapteze planurile de călătorie ale sportivilor şi personalului de susţinere, astfel încât aceştia să nu ajungă prea devreme la Tokyo sau să rămână prea mult timp, pentru a reduce la minim riscul de infecţii.
”Comitetele olimpice naţionale ar trebui să-şi adapteze politicile privind sosirea şi plecarea, pentru a se asigura că sportivii pot ajunge cu cinci zile înainte de începerea competiţiei şi să plece la cel mult două zile după finalizarea concursului”, a declarat Thomas Bach.
Aceasta înseamnă că sportivii care vor concura în cea de-a doua săptămână a Olimpiadei nu vor putea participa la parada tradiţională a delegaţiilor, care are loc cu ocazia ceremoniei de deschidere a evenimentului, în timp ce concurenţii din prima parte a JO ar urma să rateze ceremonia de închidere.
Preşedintele CIO a subliniat, însă, că vor exista şi unele excepţii, care vor fi făcute în baza unor criterii specifice fiecărui sport.
Comitetul Internaţional Olimpic a precizat, totodată, că vor exista şi controale mai stricte în privinţa celor care pot rămâne în satul sportivilor, pentru a-i proteja pe concurenţi.
Din cauza pandemiei care a cuprins planeta, CIO şi comitetul japonez de organizare au decis în luna martie amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo.
Cu peste 10.000 de sportivi din întreaga lume aşteptaţi la Jocuri, există temeri că sosirea acestora ar putea provoca o creştere a cazurilor de infectare cu Covid-19. (agerpres.ro)

Back to top button