Noutăți

Orașele austriece Graz și Schladming, candidatură comună pentru JO de iarnă din 2026

Orașele austriece Graz și Schladming și-au manifestat intenția de a prezenta o candidatură comună pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026.
O astfel de candidatura va readuce Austria în cursa pentru organizarea JO după ce Innsbruck a renunțat în octombrie 2017, în urma unui referendum negativ organizat în provincia Tyrol.
Faza oficială de înaintare a candidaturilor pentru organizarea JO 2026 va avea loc în această lună, o dată cu trimiterea ”scrisorilor de intenție”.
Orașele autorizate să-și depună un dosar complet vor fi selecționate în toamnă, câștigătorul urmând a fi desemnat în septembrie 2019 la Milano.
Deși este una dintre țările europene cu cele mai întinse și mai bine amenajate domenii destinate sporturilor de iarnă, Austria nu a găzduit decât de două ori întrecerile din cadrul Jocurile Olimpice de iarnă, la Innsbruck, în 1964 și 1976.
După atribuirea edițiilor de iarnă ale Jocurilor Olimpice la Soci, în 2014, PyeongChang, în 2018 și Beijing, în 2022, Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că dorește ca Jocurile Olimpice să revină într-o ”stațiune clasică a sporturilor de iarnă”.
Stațiunea austriacă Schladming, care găzduiește în fiecare an proba cu cea mai mare influență a Cupei Mondiale – slalomul, a mai organizat Campionatele Mondialele de schi alpin, în 2013.
Alte patru orașe, Sion (Elveția), Stockholm (Suedia), Calgary (Canada) și Sapporo (Japonia) și-au manifestat interesul pentru organizarea ediției din 2026 a JO de iarnă.
Confruntat cu o subțiere a candidaturilor pe fondul preocupărilor privind prețul organizării unor asemenea competiții, CIO a promis orașelor interesate un ajutor de milioane de dolari și o reducere a costurilor de organizare. (cosr.ro)

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker