Noutăți

Drapelul JOT Buenos Aires 2018 a fluturat pe cel mai înalt munte din America de Sud

Drapelul ediției de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret care vor avea loc la Buenos Aires, în toamna acestui an, a fluturat pe Aconcagua, cel mai înalt vârf muntos din Argentina și America de Sud.
După o ascensiune de 13 zile, o expediție formată din sportivi și iubitori ai sportului a ajuns în vârful muntelui argentinian, care măsoara 6.690 metri, unde a dezvelit pavilionul competiției sportive care va începe pe 6 octombrie.
Printre membrii expediției s-au numărat trei olimpieni din Argentina: judoka Paula Pareto, campioana olimpică la Rio 2016, înotătoarea Maria del Pilar Pereyra, participantă la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1996 și 2000, și baschetbalistul Fabricio Oberto, medaliat cu aur la Atena 2004 și cu bronz la Beijing 2008, scrie cosr.ro
La Jocurilor Olimpice de Tineret din Buenos Aires vor concura circa 4000 de sportivi din majoritatea țărilor lumii. Primii doi sportivi moldoveni calificați în Argentina sunt Milena Gațco (tir cu arcul) și Vladislav Ursu (tenis de masă).

Back to top button