Lecții OlimpiceNoutăți

OLYMPIC ECO FEST 2019 – Cea mai verde implicare!

28 septembrie 2019, ora 10:00, Parcul Valea Morilor

CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) al Republicii Moldova, Fundația Campionilor Olimpici și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, organizează pe data de 28 septembrie 2019 evenimentul Olympic ECO Fest, care a ajuns la a-5-a ediție.

În această perioadă sportivii și reprezentanții Federațiilor Naționale au plantat peste 100 de copaci.

Prin acest proiect, organizatorii își propun educarea ecologică a chișinăuienilor, promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuienilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: Practicăm sportul într-un mediu curat.

Această sărbătoare sportivă este rezultatul cooperării fructuoase între CNOS și 19 Federații Naționale, care prin efort comun promovează necesitatea practicării sportului și exercițiilor fizice. Olympic EcoFest se înscrie de asemenea în șirul de activități dedicate Săptămânii Europene a Sportului.

Pe 28 septembrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață, iar lacul va fi împânzit de o flotă de diverse ambarcațiuni: canoe, yahting, surfing, sub surfing. Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să descopere următoarele sporturi: badminton, volei pe plajă, fotbal-tenis, mini fotbal, tenis, escalada etc. Dar și diverse zone precum: Târg de roade locale, pictură copii, orășelul sportiv, etc,.

Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura unde te odihnești trebuie păstrată pentru generațiile ce urmează.

Anul acesta, toate activitățile sportive vor fi concentrate în zona plajei. Federația Sportului Școlar va organiza diverse competiții pentru elevii din 16 instituții școlare.

Olympic EcoFest susține producătorii locali și propune participanților un târg de roadă locală eco.

La ediția din acest an membrii Asociației Naționale a Atleților Olimpici se vor implica mai activ. În ziua evenimentului vor fi instalate 20 de căsuțe pentru păsări.

Evenimentul este organizat cu susținerea Sponsorului General- Vinăria Purcari; Partenerului General- Moldova Agroindbank, dar și a altor parteneri: Aqua Uniqua, Rompetrol, Toreco, McDonald’s, SIS N BRO și Federația Sportului Școlar.

Vă așteptăm la Olympic EcoFest 2019!

Back to top button