Noutăți

OLYMPIC ECO FEST 2018 – Cea mai verde implicare!

CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) al Republicii Moldova, Fundația Campionilor Olimpici și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, organizează pe data de 29 septembrie 2018 ediția a IV-a a evenimentului Olympic ECO Fest.
Organizatorii își propun educarea ecologică a chișinăuenilor, promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.
Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: ”Practicăm sportul într-un mediu curat”.
Tradițional la Olympic EcoFest sunt implicate mai multe federații. Nu va lipsi nici cursa ”Gold Canoe Juravschi-Reneiski”. ”Competiția devine din ce în ce mai bună. Voi participa cu mare drag și în acest an”, a declarat campionul mondial printre tineret, Oleg Nuța.
”Voi avea antrenament sâmbătă, dar voi face tot posibilul să vin și eu la Olympic EcoFest, pentru că e o sărbătoare a sportului”, a spus arcașa Milena Gațco, calificată la Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires, programate în perioada 6-18 octombrie.
În cadrul Olympic EcoFest va avea loc tradiționala cursă de alergări, iar Federația Sportului Școlar va organiza diverse competiții în orășelul sportiv din zona plajei. În această perioadă are loc în premieră în Moldova și Săptămâna Europeană a Sportului.
Olympic EcoFest 2018 va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, la Valea Morilor între orele 10:00 și 15:00.

Back to top button