Noutăți

Olimpicii moldovei pe arenele europene de concurs

Dmitrii Galagoț, cel mai bun boxer din Republica Moldova, determinat în 2016  de către Federația națională de profil, a devenit campion la categoria 64 de kilograme în cadrul  prestigiosului Turneu Internațional ”Beogradski Pobednik”,  disputat în capitala Serbiei. Discipolul Școlii sportive specializate din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, a intrat și în posesia unui  trofeul  special, oferit celui mai bun boxer al competiției. Astfel Dmitrii Galagoț a repetat succesul lui Vitalie Grușac din 2001la Turneul „Belgrade Winner „. Alți trei boxeri moldoveni au cucerit medalii de bronz:Veaceslav Gojan, 56 kg, Mihail Cvasiuc, 60 kg și Alexei Zavatin, + 91 kilograme.

Tinerii judoka din Republica Moldova  s-au remarcat în cadrul Cupei Europene de cadeți de la Berlin. Succesul lui Petru Pelivan din Chișinău, distins cu medalia de bronz la categoria 66 de kilograme, a fost repetat de colegul său Eugen Matveiciuc, clasat pe locul III la categoria 81 kilograme. Ambii luptători au obținut locuri pe podium la Cupele Europene  precedente, disputate în 2017, Pelivan, la Cluj Napoca, Matveiciuc, la Follonica, Italia, Antalia, Turcia.Ambii premianți sînt elevi la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Un loc onorabil în clasament l-a obținut Adil Osmanov de la CS „Petrocub” (Hîncești), clasat pe locul VII la categoria 55 kilograme. Moldova a fost   prezentă la întrecerile din orașul Berlin cu un grup de judoka în număr de 13 sportivi.

Revenim, desigur, imaginar, în Serbia, orașul Novi Sad, unde astăzi încep Campionatele Europene de lupte libere, greco-romane și lupte feminine, seniori. Competițiile au fost precedate de campionatul continental la  lupta grappling, ediția 2017. În ziua deschiderii Igor Beșleaga a cucerit titlul de campion european, iar Grigorii Panfilii și Ion Cojocaru au obținut medalii de bronz. Sincere felicitări adresăm și președintelui Federației Ion Gheorghiu, care i-a însoțit și încurajat pe sportivi la întrecerile de la Novi Sad. Marți, 2 mai, în programul Campionatului European de la Novi Sad figurează meciurile oficiale la  primele două categorii de

greutate, lupte libere, 57 kilograme cu Alexandru Chirtoacă,  și 86 kilograme cu  Denis Balaur din Călărași.

Nicolae Buceațchi

Back to top button