Noutăți

OLEG MOLDOVAN: mă bucur pentru susținerea deplină din partea CNOS

La recenta lansare  a albumului “25 de ani ai Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova” printre oaspeții de onoare s-a numărat și deținătorul medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 Oleg Moldovan. Printr-o simplă coincidență, evenimentul desfășurat în incinta Casei Olimpice din strada Pușkin-11 a coincis cu ziua de naștere a renumitului țintaș dinamovist, Oleg Moldovan împlinind frumoasa vârstă de 50 de ani. Primele felicitări i-au fost adresate de către președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic. Conducătorul forului olimpic național i-a dorit multă sănătate și succese în dificila și anevoioasa funcție de antrenor principal al selecționatei de tir a Republicii Moldova.

– „În ciclul olimpic precedent în lupta pentru cucerirea cotelor olimpice au fost prezenți și  patru sportivi fruntași din Moldova, Ecaterina Rotari, Aliona Tomina, Ecaterina Raileanu și Valerii Negreba. Din păcate, problemele de ordin financiar nu ne-au permis să ne deplasăm la turneele de calificare olimpică disputate în Coreea  de Sud și Brazilia. Erau prea costisitoare. Să sperăm, că în următorul ciclu olimpic vom avea posibilități egale cu ceilalți pretentenți olimpici și Republica Moldova va fi prezentă în cadrul concursului de tir de la Tokyo 2020.

– Dacă comparăm perioada participării  tale în calitate de sportiv de performanță și actuala activitate în funcția de antrenor principal?

Desigur, atunci era mult mai ușor, pentru că toate problemele legate de pregătiri și participări la competiții erau rezolvate de către antrenorul principal. Acum aceste obligații mi-au revenit mie. Mă bucur pentru faptul, că în momentele dificile avem o susținere deplină din partea conducerii Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Casa Olimpică a devenit pentru membrii familiei olimpice: medaliații olimpici,sportivi, antrenori, președinți și secretari de federații sportive, învățători de educație fizică, un adevărat lăcaș al sportului”, a declarat pentru www.olympic.md Oleg Moldovan.

Nicolae Buceațchi

Back to top button