Noutăți

O pregătire bună asigură un loc onorabil în clasament.

Acest adevăr l-au confirmat  ultimele   rezultate, obținute de către Federația de Karate Shotokan din Republica Moldova. Cele trei cantonamente organizate la inițiativa președintelui Federației Sergiu Isacenco în sălile sportive din Chișinău, Bălți și Rezina, au contribuit substanțial la pregătirea calitativă a membrilor echipei naționale în ajunul deplasării la Campionatul European din orasul lituanian Daugavpils.

Indiscutabil, principalele speranțe au fost legate de numele lui Vitalie Spînu, student la USEFS, sportiv cu un bogat palmares de medali cucerite pînă acum la campionatele continentale și mondiale de Karate Shotokan.Din cei 15 membri ai lotului reprezentativ, Vitalie Spînu a avut cea mai stralucită prestație, reușind să cucereastă în premieră trei medalii. Două distincții de aur au fost obținute la probele kumite din categoriile de tineret şi seniori.
Vice-campinul mondial a mai câştigat o medalie de argint la proba masters. În meciul final al concursului de tineret Vitalie Spinu l-a invins  fără drept de apel pe bulgarul Tihomir Todorov cu scorul de 6-0. Pe podiumul European a urcat și Anastasia Schiba, clasată pe locul 2 la proba feminină de kumite individual. Lotul naţional a evoluat reușit şi la categoriile de cadeţi şi copii. Cristian Dibrian a obţinut medalia de argint, iar Pavel Lisnic a cucerit bronzul. Cu cele  șase medalii obținute în cadrul campionatului continental, selecționata Moldovei s-a situat pe locul VI al clasamentului general pe echipe. Cea de-a cincea ediţie a Campionatului European de Karate Shotokan a reunit  600 sportivi din 20 de ţări.

Back to top button