Noutăți

Nr.86 în Ratingul Mondial la Yachting – Alex Denisiuc

Astăzi începe Campionatul Mondial la Yachting, organizat în orașul spaniol Santander, golful Biscai, care va dura până la data de 21 septembrie 2014.

Printre cei 1500 de participanți din 95 țări la acest eveniment important, Republica Moldova este reprezentată în categoria Laser Standart de singurul sportiv moldovean Alexandr DENISIUC, candidat pentru Jocurile Olimpice Rio 2016. Categoria Laser Standart va reuni cei mai buni 150 de sportivi din 72 țări, precum campionii și medaliații la Jocurile Olimpice brazilianul Robert SCHEIDT, cipriotul Pavlos KONTIDES, australianul Tom BURTON. La eveniment va fi prezent și regele Filip, participant la Jocurile Olimpice  de la Barcelona 1992 la Yachting.

Campionatul Mondial reprezintă prima etapă de calificare către Rio 2016 pentru cele 11 clase olimpice la Yachting. În cazul în care Moldova se va situa printre primele 23 de națiuni la categoria Laser Standart, Alexandr va acumula 50% din punctele necesare pentru calificarea olimpică. Alexandr urmează să participe în perioada 12-18 septembrie.

Deși Alexandr este la momentul actual nr.86 în topul mondial  acesta ar putea urca mai sus dacă ar concura la toate evenimentele oficiale. Din păcate, în baza Regulamentului nr.639 din 28.07.2014 aprobat de Guvernul RM, Alexandr nu a fost inclus în lista Lotului Național, ceea ce reprezintă lista sportivilor de performanță bursieri.

În aceeași perioadă, Asociația Moldovenilor din Cantabria a organizat festivalul intercultural, la care  Alexandr Denisiuc a fost invitat de onoare, reprezentând țara și sportul de elită.

Hai, Alexandru! Hai, Moldova!

Back to top button