Noutăți

Nicolae Juravschi despre antrenorul său Alexandr Chirpicenco

Succesul unui sportiv este determinat de antrenor – pedagogul, care îl ghidează spre realizarea scopurilor. Eu am avut nocroc de antrenori excepționali.

Primii mei antrenori, care mi-au inculcat dragostea pentru sport și canoe au fost Pavel Cadnicov și Nicolai Macovei.

Antrenorul care m-a condus spre vârfurile succesului este Alexandr Chirpicenco.

El este recunoscut drept unul din cei mai experimentați antrenori la proba de caiac-canoe la nivel mondial, care ia în calcul multutudinea de factori, ce influențează succesul, aplicând metode unice de pregătire.

Alexandr Chirpicenco este un gânditor original, dotat cu competențe deosebite și creativitate debordantă. Îmi amintesc, cum Alexandr Chirpicenco, folosindu-se de cunoștințele sale de inginerie și ajutat de discipolii săi, a amenajat cu mîinile proprii o sală specializată de antrenamente pentru kaiak-canoe la Stadionul Republican, în care erau instalate circa 80 de aparate specializate. Această sală era recunoscută pe atunci drept una din cele mai performate din Europa, contribuind la pregătirea multor generații de canoiști.

Un alt aspect pe care trebuie să-l menționez este că, în afara faptului că era un antrenor de excepție, Alexandr Chirpicenco era și un bucătar de neîntrecut și ne gătea deseori în cantonamentele lungi ca să ne mai îndulcească viața.

Back to top button