Noutăți

Cupa “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski” | Ediția a VII-a

Data și locul desfășurării: 1 octombrie 2022, lacul din Parcul Valea Morilor.

Federația de caiac-canoe din Republica Moldova organizează a VII-a ediție a Cupei  “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski”.

Nicolae JURAVSCHI şi Victor RENEISKI, savurând medalia de argint împreună cu antrenorul Alexandru CHIRPICENCO

Aceste competiții sunt dedicate campionilor olimpici Nicolae Juravschi și Victor Reneiski. Palmaresul sportiv al acestor sportivi este unul impunător: 2 medalii de aur la Jocurile Olimpice din Seul 1988, medalie de argint la Jocurile Olimpice din Atlanta 1996, 8 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale de caiac-canoe.

Prin aceste competiții Federația de caiac-canoe din Republica Moldova speră să descopere noi talente și să contribuie la promovarea poziției de frunte a acestui sport în țara noastră.

Cupa  “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski” este un eveniment mult așteptat de cei care practică proba de caiac – canoe.

Golden Canoe reprezintă o sărbătoare de suflet pentru participanți: placerea de a concura, de a comunica cu campionii. Ceremonia de premiere este foarte simbolică și motivantă pentru sportivi, pentru că sunt premiați și încurajați chiar de marii campioni. Si pentru antrenori este un eveniment important, care le permite să își promoveze sportivii, să discute problemele existente, să caute soluții, să depisteze noi talente, etc.

Trofeul Cupei “Golden Canoe : Juravschi-Reneiski” reprezintă sculptura în bronz, întruchipând dublul celor doi campioni, executată de deținătorul Trofeului CIO „Sportul și Arta” Veaceslav JIGLIȚCHI.

Back to top button