Drumul spre TokyoNout─â╚ŤiTokyo 2020

MOLDOVA TEAM: Victor Ciobanu, lupte greco-romane | Tokyo2020

­čç▓­čçę MOLDOVA TEAM | Tokyo 2020
ԺɴŞĆ Proiectul „Eu sunt Moldova”
­čö╣ Victor Ciobanu, lupte greco-romane
 
Proba: lupte greco-romane
Născut: 7 octombrie 1992, satul Vărvăreuca, raionul Florești
├Än─âl╚Ťime: 165 cm
Greutate: 60 kg
Antrenor: Mihai Cucul
Particip─âri la JO: se va afla la debut
 
­čÄľ Palmares: bronz la CE de cade╚Ťi ├«n 2009, bronz la CE de juniori ├«n 2012, argint la CM de juniori ├«n 2012, argint la Universiada Mondial─â ├«n 2013, aur la CE U23 ├«n 2015, bronz la CM printre studen╚Ťi ├«n 2017, aur la Europene ├«n 2019 ╚Öi argint ├«n 2014, argint la Mondiale ├«n 2018, bronz la Jocurile Europene ├«n 2019.
 
­čôś Originar din V─ârv─âreuca, Flore╚Öti, Victor Ciobanu a perseverat de-a lungul carierei sale sportive pentru a ajunge s─â-╚Öi realizeze visul de a participa la Jocurile Olimpice.
Este cunoscut faptul c─â lupt─âtorul de stil greco-roman Victor Ciobanu duce un mod de via╚Ť─â marcat de sacrificii permanente, subordonat acestui unic scop ce i-a acaparat ├«ntreaga energie a tinere╚Ťii ÔÇô de a deveni cel mai bun, de a urca treptele cele mai ├«nalte ale performan╚Ťei.
Urmeaz─â-╚Ťi cu ├«ncredere steaua c─âl─âuzitoare, Victor!

Luptele greco-romane, sau cum mai sunt numite ├«n Europa luptele clasice, au f─âcut parte din programul Jocurilor Olimpice ├«nc─â de la prima edi╚Ťie. ├Än 1900, aceast─â prob─â a lipsit de la Olimpiad─â, dar din 1904 este o prezen╚Ť─â constant─â ╚Öi se bucur─â de o popularitate ├«n r├óndul amatorilor de lupte.

Cel mai mare lupt─âtor de stil greco-roman din istorie este rusul Alexandr Karelin, de 3 ori campion olimpic ╚Öi de 9 ori campion mondial. Un adversar pe m─âsur─â i-a fost Serghei Mureico, pe care l-a ├«nvins cu doar 2-0 la Jocurile Olimpice din 1996. Ambii au urcat pe podium la edi╚Ťia g─âzduit─â de Atlanta.

Cele mai multe medalii au fost cucerite de sportivii sovietici: 60 dintre care 34 de aur. Urmeaz─â ╚Ť─ârile scandinave, Suedia ╚Öi Finlanda, cu c├óte 58 de medalii. Moldova se afl─â pe locul 43 ├«n clasamentul all-time.

Dup─â o pauz─â de 25 de ani, ╚Ťara noastr─â va avea din nou un reprezentant la Jocurile Olimpice la luptele greco-romane. Victor Ciobanu va merge la Tokyo ├«mpreun─â cu antrenorul s─âu, Mihai Cucul.

 
Detalii:   https://bit.ly/3pj0xhX
https://olympic.md/tokyo2020/
 
#EusuntMoldova #MoldovaTeam #Tokyo2020
 
­ččź Purcari Wines
­ččę Moldova Agroindbank
­ččą Loteria Na╚Ťional─â
Back to top button