Drumul spre TokyoNoutățiTokyo 2020

MOLDOVA TEAM: Dimitriana BEZEDE, atletism, aruncarea greutății | Tokyo2020

🇲🇩 MOLDOVA TEAM | Tokyo 2020
⭐️ Proiectul „Eu sunt Moldova”
🔹 Dimitriana Bezede, atletism, aruncarea greutății
 
Proba: atletism, aruncarea greutății
Născută: 12 aprilie 1994, Chișinău
Înălțime: 174 cm
Greutate: 96 kg
Antrenor: Vadim Hranovschi
Participări la JO: 2016
 
🎖 Palmares: bronz la Cupa Europei de aruncări în 2018, argint la Cupa Europei de aruncări în 2019, locul 5 la Universiada Mondială în 2019, campioană balcanică în 2017 și 2019
 
📌 Record personal: 18,83 metri
 
📘 Puterea pasiunii pentru sportul său a ajutat-o pe Dimitriana să se califice la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020. Recent, sportiva a devenit mămică și dorința ei de a realiza un rezultat frumos la Jocurile Olimpice s-a dublat.
Antrenorul Dimitrianei, Vadim Hranovschi consideră că sportiva are o capacitate de muncă impresionantă, care o ajută să-și atingă scopul fixat.
Curaj și răbdare în tot ce faci, Dimitriana!

Atletismul este unul din cele mai populare sporturi din lume. Este o ramură sportivă care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate.

S-a practicat atletismul încă în perioada antică, iar din 1896 face parte din programul Jocurilor Olimpice moderne. Competiția feminină a fost introdusă în premieră la Jocurile Olimpice în 1928, dar numai la anumite discipline. În prezent, se concurează în 21 de probe olimpice atât la masculin cât și la feminin. Trei probe olimpice sunt doar masculine – 110 m garduri, 50 km marș și decatlon, iar două doar feminine – 100 m garduri și heptatlon.

Americanii domină proba de atletism la Jocurile Olimpice, cu aproape 800 de medalii, dintre care 332 de aur. O sportivă născută la Chișinău, Lia Manoliu, a urcat de trei ori pe podium pentru România: aur în 1968 și bronz în 1960 și 1964. Ea a practicat aruncarea discului.

Atleții au fost mereu cei mai numeroși din lotul Republicii Moldova la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Patru dintre ei au fost prezenți la patru ediții: Olga Bolșova, Feodosie Ciumașenco, Inna Gliznuța și Ivan Emilianov. Pentru a 4-a oară va fi prezentă la Tokyo și Zalina Petrivskaya-Marghieva.

Beneficiile aduse de atletism sunt notabile, sportul fiind prima sursă de sănătate în viața noastră. Chiar dacă este greu la început, atletismul devine o obișnuință plăcută.

 
Detalii:   https://bit.ly/3prYWX1
https://olympic.md/tokyo2020/
 
#EusuntMoldova #MoldovaTeam #Tokyo2020
 
🟫 Purcari Wines
🟩 Moldova Agroindbank
🟥 Loteria Națională
Back to top button