Drumul spre TokyoNoutățiTokyo 2020

MOLDOVA TEAM: Andrian MARDARE, atletism, aruncarea suliței | Tokyo2020

🇲🇩 MOLDOVA TEAM | Tokyo 2020
⭐️ Proiectul „Eu sunt Moldova”
🔹 Andrian Mardare, atletism, aruncarea suliței
 
Proba: atletism, aruncarea suliței
Născut: 20 iunie 1995, satul Nemțeni, raionul Hîncești
Înălțime: 194 cm
Greutate: 100 kg
Antrenor: Valeriu Lungu
Participări la JO: se va afla la debut
 
🎖 Palmares: bronz la Cupa Europei de aruncări în 2018, argint la Cupa Europei de aruncări în 2019, locul 5 la Universiada Mondială în 2019, campioană balcanică în 2017 și 2019
 
📌 Record personal: 86,66 metri
 
📘 andrian_mardare este originar din satul Nemțeni, raionul Hîncești.
Este pasionat de sport de mic copil și ajunge la Chișinău la vârsta de 14 ani pentru a practica atletismul.
S-a scurs deja mai mult de un deceniu de când Andrian Mardare încearcă să arunce sulița cât mai departe. I-a reușit cu prisosință și în mare parte datorită antrenorului său, Valeriu Lungu.
La Cupa Europei de la Split, unde a obținut calificarea la Jocurile Olimpice, Andrian a stabilit un nou record național: 86.66 metri. Obiectivul său la Tokyo este accederea în finală.
Mult succes și speranțe împlinite, Andrian!

 

Atletismul este unul din cele mai populare sporturi din lume. Este o ramură sportivă care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate.

S-a practicat atletismul încă în perioada antică, iar din 1896 face parte din programul Jocurilor Olimpice moderne. Competiția feminină a fost introdusă în premieră la Jocurile Olimpice în 1928, dar numai la anumite discipline. În prezent, se concurează în 21 de probe olimpice atât la masculin cât și la feminin. Trei probe olimpice sunt doar masculine – 110 m garduri, 50 km marș și decatlon, iar două doar feminine – 100 m garduri și heptatlon.

Americanii domină proba de atletism la Jocurile Olimpice, cu aproape 800 de medalii, dintre care 332 de aur. O sportivă născută la Chișinău, Lia Manoliu, a urcat de trei ori pe podium pentru România: aur în 1968 și bronz în 1960 și 1964. Ea a practicat aruncarea discului.

Atleții au fost mereu cei mai numeroși din lotul Republicii Moldova la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Patru dintre ei au fost prezenți la patru ediții: Olga Bolșova, Feodosie Ciumașenco, Inna Gliznuța și Ivan Emilianov. Pentru a 4-a oară va fi prezentă la Tokyo și Zalina Petrivskaya-Marghieva.

Beneficiile aduse de atletism sunt notabile, sportul fiind prima sursă de sănătate în viața noastră. Chiar dacă este greu la început, atletismul devine o obișnuință plăcută.

 
Detalii:  https://bit.ly/3pySUEd
https://olympic.md/tokyo2020/
 
#EusuntMoldova #MoldovaTeam #Tokyo2020
 
🟫 Purcari Wines
🟩 Moldova Agroindbank
🟥 Loteria Națională
Back to top button