Noutăți

Moldova are șanse mari să găzduiască CE de tineret la lupte libere

Președintele Federației Europene de Lupte, Tzeno Tzenov spune că Moldova are șanse mari să găzduiască Campionatul European de lupte printre tineret în 2019. Decizia va fi luată în luna septembrie, contracandidata Moldovei fiind Spania. Oficialul bulgar, care este și vicepreședintele Federației Mondiale de lupte, a venit pentru prima dată în țara noastră.

”Șansele sunt importante în condițiile în care luptătorii moldoveni au rezultate bune pe arena internațională. Eu și colegii mei vom încerca să-i oferim această șansă Moldovei de a găzdui un Campionat European printre juniori. Cunosc posibilitățile Federației voastre și a președintelui și sunt convins că cu implicarea statului veți putea găzdui o competiție de asemenea anvergură”, a declarat președintele Federației Europene de Lupte, Tzeno Tzenov.

”În calitate de președinte CNOS mă bucur foarte mult că avem susținere de la domnul Tzeno Tzenov și sper să organizăm această competiție și să avem evoluții cât mai bune. Va fi o poziție foarte bună pentru popularizarea sportului, pentru modul sănătos de viață, pentru educarea tinerei generații. Noi dacă tindem să ne îndreptăm și să aderăm la Uniunea Europeană atunci anume prin acțiuni de genul acesta. În Moldova sunt oameni capabili să creeze lucruri bune. E necesar să contribuim la dezvoltarea sportului”, a spus președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

”La noi vorbesc așa luptătorii dacă ai ieșit la saltea luptăte. Dacă nu vrei să lupți sau să organizezi ceva nici nu trebuie să ieși la saltea. Noi am ieșit la saltea. Vrem să aducem Campionatul European la lupte libere, greco-romane și feminine în 2019 și o să ne străduim să realizăm acest lucru. E clar că sunt probleme în țara noastră, dar eu socot că noi trebuie să petrecem această competiție și cu ajutorul tuturor, a statului, a CNOS, a sponsorilor o să petrecem un campionat frumos și o să arătăm la toată Europa că noi nu avem doar buni luptători dar putem să găzduim un turneu la un nivel deosebit”, a afirmat președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

În 2019, Moldova va organiza și Campionatul European de haltere printre tineret.

Back to top button