Noutăți

A fost prezentat lotul Moldovei de la FOTE din Gyor

La Casa Olimpică a fost prezentat lotul Moldovei, care mâine va face deplasarea la Gyor pentru a participa la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European. În Ungaria, în perioada 23-30 iulie, vor concura 29 de sportivi la 6 discipline.

Portdrapelul Moldovei a fost desemnat judocanul Eugen Matveiciuc, care pe 1 iulie a devenit medaliat cu bronz la Europenele de juniori. ”Bine ați venit în familia olimpică. Noi ne bucurăm de rezultatele voastre și vă dorim mult succes la turneul din Ungaria”, a declarat șeful delegației, Victor Peicov, vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv.
Culorile Moldovei vor fi apărate de: Adil Osmanov, Petru Pelivan, Dan Buzica, Eugen Matveiciuc, Grigore Taban, Ilie Dorofeev (toți – judo), Anastasia Basisto, Nichita Bortnicov, Maria Danilova, Alexandra Deinenco, Andrei Lupu (toți – înot), Eduard Gobjilă, Andrei Novicov, Gheorghe Jugurt (toți – ciclism), Nina Capațînă, Cristian Ciornenchi, Alexei Culiș, Nicolae Popa, Dmitrii Sandul, Ana Ștefăniță, Carolina Vasilachi, Vladimir Vasilcovschi (toți – atletism), Ana Plămădeală, Andrei Suhovei, Cristina Grinico (toți – canoe), Bogdan Boclinca, Renata Farima, Arina Gamretkaia și Ilia Snitari (toți – tenis).
La ediția trecută, desfășurată la Tbilisi, Moldova a avut cea mai bună evoluție din istorie, clasându-se pe locul 6 în clasamentul pe medalii din 37 de țari participante. Înotătorul Alexei Sancov a cucerit trei medalii de aur și una de argint, atleta Alexandra Emilianov şi judocanul Ion Mihailov au câștigat câte o medalie de aur, iar înotătoarea Tatiana Salcuțan a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere.

Back to top button