Noutăți

Moldova a debutat la intrecerile internationale de patinaj artistic

Capitala Slovaciei a gazduit etapa inaugurala a concursului la patinaj artistic ”Grand Prix” printre  juniori si junioare din sezonul 2015-2016, desfasurat sub egida Federatiei Internationale ISU. In cadrul intrecerilor a debutat tinara  sportiva in virsta de 14 ani Ana Gordienco din Tiraspol.

Dupa executarea programului scurt si programului liber ales, discipola antrenoarei Valentina Minzat a acumulat 83,43 puncte, situindu-se pe locul 25 din 30 de concurente, rezultat ce denota potentialul nevalorificat pedeplin al tinerei patinatoare de pe malul sting al Nistrului. In opinia Valentinei Minzat, este un rezultat promitator, asa cum Ana Gordienco practica patinajul artistic din 2010, concursul din Bratislava constituind primul examen international pentru tinara sportiva. ”Sarcina Anei constituie acumularea experientei si punctelor necesare, care i-ar permite admiterea la Campionatul Mondial. Personal, am simtit o bucurie imensa pentru faptul, ca la o competitie de asemenea rang pentru prima data a fost prezent si Drapelul Republicii Moldova”, a remarcat pentru www.olympic.md Valentina Minzat.

Federatia de patinaj artistic din Republica Moldova a fost constituita in 2014, fiind recunoscuta in scurt timp de catre Federatia Internationala ISU. In prezent sportivii moldoveni au posibilitatea sa participe la toate competitiile internationale.

Back to top button