Noutăți

Las Vegas, centru mondial al luptelor libere, feminine si greco-romane

Luni, 7 septembrie, in orasul american Las Vegas va demara Campionatul Mondial de Lupte 2015. In cadrul intrecerilor vor fi disputate si primele foi de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Ultima etapa de pregatiri in ajunul deplasarii la Campionatul Mondial  a fost programata la Chisinau.

Membrii echipelor nationale de lupte greco-romane, libere si lupte feminine s-au reunit la Complexul  sportiv “Olimpia”, executind dupa un program individual ultimele combinatii tehnice si acuncari sub indrumarea antrenorilor principali Mihai Cucu, Petru Marta si Ruslan Bodisteanu. Primii pe saltelele de lupte din orasul Las Vegas se vor prezenta pe 7 septembrie luptatorii de stil greco-roman, iar campionii europeni din 2014 Victor Ciobanu si Daniel Cataraga vor incerca sa-si reediteze succesul si pe continentul american.

“Pregatirile au mers destul de bine. Am avut sustinere din partea Comitetului National Olimpic si Sportiv, precum si din partea  Ministerului Tineretului si Sportului. In linii mari, am evitat traumele in ajunul acestui important examen. Speram, ca dupa incheierea Campionatului Mondial sa avem rezultate bune. Dupa CM, vor mai fi trei Turnee Internationale de calificare olimpica, asa ca nu avem dreptul sa ne relaxam”, a declarat pentru www.olympic.md Ruslan Bodisteanu, antrenor principal al selectionatei de lupte libere.

Back to top button