Noutăți

MARATON OLIMPIC PE RUTA CAUSENI-ANENII NOI

Conducerea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv a asistat la trei evenimente, programate la  finalul  Lunii mişcării olimpice în Republica Moldova pentru 2014.

Elevii din satele şi centrul raional Căuşeni s-au reunit în cadrul manifestării de totalizare a activităţii, consemnate  la sfîrşitul anului de studii 2013-2014. Cei mai buni sportivi şi sportive, membri ai secţiilor de atletism, orientare sportivă, judo, lupte libere, lupte marţiale şi alte genuri de sport au fost felicitaţi şi premiaţi de către preşedintele raionului Căuşeni Ion Ciontoloi.N-au fost uitaţi şi veteranii sportului din Căuşeni, participanţi la campionatele europene şi mondiale la probe olimpice şi neolimpice.

În ajunul Zilei Mondiale Olimpice, membrii Clubului  amatorilor de alergări „EXPRES” s-au prezentat la startul cursei tradiţionale Anenii Noi- Viiţoara. În ciuda temperaturilor înalte şi traseului dificil, membrii cubului sportiv al Căilor Ferate din Moldova au încercat prim propriul exemplu să contribuie la popularizarea  alergărilor şi modului sănătos de viaţă. Cursa  a finişat la tabăra sportivă, unde este organizată odihna activă a peste o sută de copii din satele raionului Anenii Noi. CNOS a organizat o lecţie olimpica, condusă de către directorul muzeului olimpic Nicolae Ambrosi. Prezent la festivitate, preşedintele CNOS Nicolae Juravschi i-a îndemat pe copii să frecventeze cu regularitate secţiile sportive pentru a consemna succese în sport şi la studii.

Back to top button