Noutăți

MAI APROAPE DE COPII ȘI TENIS – UN NOU PROIECT SOCIAL-CARITABIL

La data de 18 iulie 2014, Federația de Tenis din RM, în parteneriat cu CCF-Moldova și Serviciul Vamal al RM, au fost gazda primului eveniment social-caritabil organizat în comun – “Mai aproape de copii și tenis”.
Evenimentul s-a desfășurat pe teritoriul clubului de tenis “Amit Tenis”, Complexul Zimbru, și  a urmărit scopul de a oferi o zi deosebită de vacanță copiilor din familiile social-vulnerabile,  copiilor plasați temporar în grija asistenților parentali profesioniști și din centrele comunitare sectoriale ale municipiului.
Evenimentul cu tentă de divertisment a inclus și o ceremonie oficială de deschidere, la care au luat parte invitații speciali, oaspeți de onoare care au venit cu cuvinte de salut și de urări de bine atât pentru micuți, familiile lor, cât și pentru organizatorii evenimentului salutând inițiativa. Este vorba despre Prima Doamnă a RM – D-na Margareta Timofti, care a antrenat în discuții pe parcursul discursului și micuții prezenți la sărbătoare, care s-au dovedit a fi foarte activi și entuziasmați.  „Practicarea sportului contribuie la dezvoltarea armonioasă a persoanei. Copiii trebuie încurajați să practice tenisul. Cu eforturi comune sper să facem copiii mai fericiți”, a declarat Prima Doamnă.
La fel cu un cuvânt de salut au evoluat D-na Nune Mangasaryan – Reprezentant UNICEF în RM, D-nul Banaruc Eduard – Secretar General Adjunct al Guvernului RM, D-nul Leonid Bujor, Consilierul principal de stat  al prim-ministrului RM pe problemele educației, culturii şi sportului și alți oaspeți, precum și organizatorii evenimentului și anume D-na Liliana Rotaru – Președintele CCF Moldova, D-ra Marina Tauber – Președintele FTM, D-na Alina Sargu – reprezentanta Serviciului Vamal al RM.

„Este primul eveniment social comun, organizat în colaborare cu Organizația CCF Moldova și Serviciul Vamal al RM, cărora doresc să le mulțumesc pentru inițiativă, implicare și eforturile depuse pentru organizarea acestei minunate sărbători! Sperăm ca acest proiect să reprezinte doar începutul multor altor evenimente și proiecte similare care vor continua să fie organizate în colaborare în scopuri nobile menite să sensibilizeze societatea întreaga la acțiuni importante de imbunătățire a traiului familiilor social vulnerabile!” – a declarat Marina Tauber.

La sfârșitul părții oficiale, a fost oferită și o donație pentru o familie, istoria cărora nu a putut lăsa indiferentă OA „Suflet Generos” în reprezentanța fondatorului – Cristina Țurcan, cu care FTM colaborează deja în cadrul mai multor evenimente social-caritabile. Astfel, Cristina Țurcan a oferit o donație în sumă de 10000 lei, ce urma să fie transmisă spre îmbunătățirea condițiilor de trai ale acestei familii împreună cu urările ei călduroase de bine și baftă pentru această tânără familie.

Imediat după închiderea părții oficiale toți micuții au fost angajați în jocuri, concursuri, muzică și distracții. Copilașii s-au bucurat de ocazia de a cunoaște ce înseamnă un sport atât de frumos cum este tenisul, fiind antrenați pe terenul de tenis în diverse jocuri sportive, ștafete, tenis propriu-zis sub instruirea a 9 antrenori profesioniști.
Deasemenea programul pentru copii a prevăzut dansuri, face-painting, distracții împreună cu personaje preferate din povești.
O deosebită atenție le-a atras copiilor, dar și părinților acestora,  exercițiul de simulări cu câiinii din dotarea Serviciului Vamal al RM. Surpriza a fost pregătită de către Serviciul Vamal și a reușit să ofere micuților multe emoții pozitive, dar și siguranța unor adevărați protectori ai frontierelor țării.
Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de către cântăreața Dianna Rotaru și partenerul său de scenă Jucatoru’.
Spre sfârșitul zilei, copiii au gustat din deliciile oferite de Andy’s Pizza și partenerii evenimentului Tortik.md, după care a urmat cireașa de pe tort al intregului eveniment – multe-multe cadouri din partea organizatorilor,  sponsorilor și partenerilor, precum și înghețata oferită de către Betty Ice.
Printre sponsorii generali ai FTM se numără Compania Dufremol, Fundația Miron Shor. Partenerilor evenimentului: Monarh – tipografia oficială FTM, Aqua Uniqa – apa oficială FTM, Julius Meinl – cafeaua oficială FTM, Medpark – partener medical, partenerilor Fundația pentru Dezvoltarea Tenisului din RM, Party Store.md, Andy’s Pizza, Our Kids, Betty Ice, Efes Moldova, Patiseria Tortik, Liga Tineretului, Mamz Elle, Complexul Sport „Zimbru”.

Back to top button