Noutăți

Mai aproape de Baku 2015: 3 medalii la Campionatul European de taekwondo

În perioada 8 – 16 februarie curent în or. Antalya, Turcia, mai bine de 300 de sportivi s-au reunit la cea de-a 3-a ediție a Campionatului European printre Cluburi la Taekwondo WTF.

Republica Moldova a fost reprezentată de către cei mai buni sportivi la nivel național Vladislav Arventii, Andrei Rotaru, Vadim Dimitrov, Stepan Dimitrov şi antrenorul Vladislav Mazur.

Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Vadim Dimitrov, cucerind argintul la cat. 54 kg. El a reuşit să-i înfrunte pe englezul Irfan Birsoy, în pătrimi de finală pe rusul Gulzhigit Kochkorbaev, în semifinală pe turcul Turksayar Ramazan Ishak şi cedând în finală în faţa lui Mourad Laachraoui.

Vladislav Arventii, cat. 74 kg, a cucerit bronzul, după ce i-a învins în prima etapă pe olandezul Hamza Baroud, în şaisprezecimi pe azerul Ilkin Shahbazov, în optimi pe francezul Ismael Bouzid, în sferturi de finală pe polonezul  Karol Holubowicz şi a cedat în semifinală în faţa croatului Toni Kanaet. Vladislav este singurul sportiv la taekwondo ce a participat la Jocurile Olimpice de Tineret și anume Singapore 2010.

Cea de-a doua medalie de bronz a fost obţinută de către Andrei Rotaru la cat. 63 kg, după ce i-a confruntat în prima etapă pe elveţianul Mehdi Amhand, în a doua etapă pe portughezul Nuno Costa, în optimi de finală pe croatul Deni Andrun Razic, în sferturi de finală pe grecul Georgios Petropoulos şi a pierdut în semifinală lupta cu croatul Lovre Brecic.

Stepan Dimitrov, cat. 58 kg, a obţinut locul 5, învingându-i în prima rundă pe turcul Ozgur Gulen, în şaisprezecimi pe francezul Liam Bette, în optimi pe turcul Baris Dag şi cedând lupta în sferturi de finală în faţa germanului Levent Tuncat.

În această vară, între 12 și 28 iunie  vor avea loc Jocurile Europene inaugurale Baku 2015, la care Republica Moldova va participa cu 80 de sportivi. Printre aceștia se vor număra și 2 reprezentanți ai Federației Naționale de Taekwondo WTF. În conformitate cu regulile de calificare la taekwondo pentru Baku 2015, cei mai buni 14 sportivi din ratingul ETK devin participanți ai primelor Jocuri Europene. Stepan Dimitrov și Vladislav Arventii sunt primii candidați pe listă, pe data de 31 martie urmând să aflăm cu certitudine cine va reprezenta taekwondo-ul moldovenesc la Baku 2015.

Back to top button