Noutăți

1 an până la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Tineret Lillehammer 2016

Familia Olimpică internațională celebrează un an până la cea de-a doua ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret Lillehammer 2016.

Comitetul Organizatoric Lillehammer 2016 se află în ultima etapă de pregătire pentru a primi cei mai buni tineri sportivi din întreaga lume, ce vor participa atât la competiții, cât și la activitățile Learn and Share (Învață și Distribuie), un program rezervat exclusiv Jocurilor Olimpice de Tineret.

Edițiile primelor Jocuri Olimpice de Tineret organizate la Singapore 2010, Innsbruck 2012 și Nanjing 2014 au lăsat o amprentă pozitivă pentru toți cei au s-au implicat la organizarea și desfășurarea acestor evenimente. Republica Moldova a avut o evoluție de excepție la cele două ediții de vară, aducând un argint și un bronz în 2010 și un set întreg de medalii de la Nanjing 2014: aur, argint și bronz. JOT de la Nanjing 2014 a reprezentat cea mai reușită evoluție a delegației noastre, 9 din cei 11 sportivi moldoveni clasificându-se în top 10 cei mai buni în categoria de participare.

Back to top button