Lecții OlimpiceNoutăți

Lecție Olimpică la Liceul Teoretic Român-Francez « Gheorghe Asachi »

Pe data de 6 aprilie CNOS al Republicii Moldova a organizat o Lecție Olimpică la Liceul Teoretic Român-Francez « Gheorghe Asachi », dedicată Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Vezi AICI un ALBUM FOTO!

La Lecție au asistat Dna Nune Mangasaryan, reprezentant al UNICEF în Republica Moldova și Dna Valentina Cujbă, vice- director al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău. La Lecția Olimpică au asistat circa 300 elevi ai claselor X-XII, dar și cadrele didactice din Liceu.

Președintele CNOS, Nicolae Juravschi a înmînat bibliotecii școlii un set de publicații olimpice :„Flacăra Olimpică”și revista “Panorama Olimpică”.

Dl Nicolae Juravschi a înmînat dlui Vladimir Lungu, profesor de educației fizică, membru al Comitetului Național Olimpic în perioada 1991-1997, o diplomă de onoare pentru merite deosebite în promovarea sportului și a valorilor olimpice.

Campioana olimpică Larisa Popova, președinte al Asociației Femeia și Sportul a specificat meritele deosebite ale profesoarei de educație fizică Zinaida Curoș în educația tinerei generații .

 Dna Nune Mangasaryan a subliniat importanța Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace și rolul deosebit al sportului în serviciul societății.

Directorul Liceului Teoretic Român-Francez « Gheorghe Asachi » dl Boris Volosatîi a mulțumit CNOS pentru Lecția Olimpică prezentată elevilor, dar și informațiile utile despre Jocurile Olimpice și rezultatele sportive ale olimpicilor noștri.

Vezi AICI un ALBUM FOTO!

Back to top button