Noutăți

6 aprilie – Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Pe data de 6 aprilie, Organizația Națiunilor Unite, Statele sale membre și comunitatea internațională vor celebra Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost oficial proclamată de ONU la 23 august 2013 în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lîngă ONU.

 Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace oferă ocazia de a promova sportul și activitatea fizică în calitate de limbaj universal și catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare. Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace este o platformă de luptă împotriva stigmatizării și discriminării sociale, contribuie la paritatea între bărbați și femei, la adoptarea unui comportament sănătos și la edificarea păcii.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova celebrează Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace prin organizarea unei Lecții Olimpice la Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” pe data de 6 aprilie, orele 12.30, în sala de festivități. La Lecția Olimpică vor fi prezenți campioni și medaliați olimpici, reprezentanți ai Comitetului Olimpic, ai Ministerului Educației. La Lecția Olimpică vor asista circa 300 elevi ai claselor X-XII, dar și cadrele didactice din Liceu.

La Lecția Olimpică vor asista oaspeți de onoare:

1. Nune Mangasaryan – reprezentantul UNICEF în Republica Moldova,

2. Maia Sandu – Ministru al Educației,

3. Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb – Director General al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chișinău.

Avem onoarea să vă invităm la Lecția Olimpică pentru a pune în valoare rolul sportului în serviciul societății – un instrument universal pentru promovarea păcii și a înțelegerii.

Back to top button