Lecții Olimpice

Lecție Olimpică în incinta Casei Olimpice cu participarea sportivilor Federației de caiac-canoe din Ucraina

Mai bine de două săptămâni tinerii sportivi din lotul de caiac-canoe din Ucraina se antrenează împreună cu elevii Liceului Republican cu Profil Sportiv din Chișinău, urmare a solicitării din partea Federației de profil din Ucraina adresată președintelui CNOS Nicolae Juravschi. Din cauza izbucnirii războiului, membrii echipei de tineret din Ucraina au rămas blocați în Vilcovo, unde se aflau în pregătire și nu mai puteau să se întoarcă acasă.

Aici, la noi în țară, au fost întâmpinați cu grijă și căldură. În cadrul Liceului cu Profil sportiv au găsit protecție și sprijin emoțional, iar antrenamentele împreună cu sportivii de la proba de caiac-canoe sunt interesante și competitive.

Aceste istorii demonstrează că sportul înseamnă și implicare, și empatie participativă pe lângă multe alte valori fundamentale, care stau la baza dezvoltării sale. Sportul unește. Mișcarea Olimpică rămâne unită în misiunea sa de a contribui la pace prin sport și de a uni lumea într-o competiție pașnică.

CNOS invită tinerii canotori de la Liceul Republican Sportiv și din Ucraina la o Lecție Olimpică în cadrul Muzeului Olimpic.

Lecția Olimpică va avea loc pe data de 23 martie 2022, orele 11.00 în incinta Casei Olimpice, str.Pușkin 11.

În spiritul declarațiilor și recomandărilor CIO și ale Comitetelor Olimpice Europene, CNOS din Republica Moldova face apel la pace, își exprimă  solidaritatea cu CNO din Ucraina, manifestând sprijin sportivilor ucraineni acolo unde este posibil. De asemenea, CNOS salută inițiativele și activitățile realizate de Federațiile Naționale întru susținerea sportivilor refugiați.

Back to top button