Noutăți

Lecție Olimpică în incinta Casei Olimpice cu participarea sportivilor Federației de caiac-canoe din Ucraina

Astăzi, 23 martie, în incinta Casei Olimpice a fost organizată o Lecție Olimpică pentru elevii din Liceul Republican cu Profil Sportiv și un grup de sportivi reprezentând Federația de caiac-canoe din Ucraina.

Participanții la Lecția Olimpică au lansat un puternic apel către pace, subliniind rolul sportului pentru dezvoltarea armonioasă a omului în vederea promovării unei societăti pașnice, preocupate de păstrarea demnității umane.

Sportivii au fost salutați de vice-președinții CNOS Larisa Popova și Tudor Gore. Ei au efectuat de asemenea și o vizită în Muzeul Olimpic, fiind ghidați de directorul Academiei Olimpice Anatol Popușoi. La Lecția Olimpică au participat directorul Liceului Republican Ion Robu, președintele Federației Sportului Școlar Iurie Berlinschi.

Această Lecție Olimpică a demonstrat că sportul unește. Sportivii din Ucraina și elevii de la Liceul Republican au legat prietenie și se antrenează împreună mai bine de două săptămâni.

În spiritul declarațiilor și recomandărilor CIO și ale Comitetelor Olimpice Europene, CNOS din Republica Moldova face apel la pace, își exprimă  solidaritatea cu CNO din Ucraina, manifestând sprijin sportivilor ucraineni acolo unde este posibil. De asemenea, CNOS salută inițiativele și activitățile realizate de Federațiile Naționale întru susținerea sportivilor refugiați.

Back to top button