NoutățiParis 2024

Lansarea competiției sportive interșcolare din Moldova

Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova și Comitetul Național Olimpic din Moldova au plăcerea de a anunța lansarea ”Competițiilor sportive interșcolare din Moldova”. Acest eveniment face parte din pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și are ca scop promovarea spiritului olimpic și a valorilor olimpice de egalitate, respect, excelență, diversitate și incluziune prin încurajarea schimburilor între un număr mare de elevi de liceu din întreaga țară.

Trei discipline sportive se află în centrul acestei competiții: fotbal în cinci, cel mai popular sport atât în Franța, cât și în Republica Moldova; ștafeta (3 alergători), proba emblematic a Jocurilor Olimpice; pétanque (2 boulistes), un sport emblematic pentru cultura franceză.

Concursul se va desfășura în două etape: În primul rând, cele 16 licee participante vor fi împărțite în 4 grupe, în funcție de localizarea lor geografică. Echipele vor concura pe parcursul unei serii de weekenduri în lunile aprilie și mai. Primele două echipe din fiecare grupă vor avansa în faza finală, care va avea loc la Chișinău, pe 25 mai, pe stadionul Dinamo.

Evenimentul de lansare a competiției și prima fază a acesteia, va avea loc la Joma Arena din sectorul Buiucani, sâmbătă, 20 aprilie 2024, de la ora 12:00. Competiția se va desfășura între școlile (Mihai Eminescu, Alexandr Pușkin, Iulia Hașdeu, Prometeu Prim). O oportunitate de a oferi elevilor din întreaga țară o platformă unică de schimb cultural și social, pentru a se întâlni și împărtăși momente extraordinare prin practica sportivă. Împreună, haideți să facem din aceste competiții un moment minunat de sport și împărtășire.

Back to top button