Noutăți

Jubileul Turneului Internaţional de box Bălţi 2015

Nordul Moldovei revine in actualitatea sportiva oficiala prin organizarea unui Turneu International de box.Timp de patru zile, la Balti s-a desfasurat  concursul in memoria a doi  renumiti pegagori sportivi, Boris Petuhov si Grigorii Țisari. Editia jubiliara, a XX-a la numar, a turneului a reunit la Balti peste o suta de pugilisti din 8 localitati ale republicii, precum si oaspeti din Romania, Ucraina si Israel.

– Din pacate, de acum al doilea an consecutiv din cauza evenimentelor din estul Ucrainei, la turneul nostru nu se prezinta boxerii din Rusia, Lituania, Belarus, alte state, care in anii precedenti au fost mereu alaturea de noi la acest concurs pugilistic. In rest, participarea la competitia noastra ramine sa fie un prilej de verificare si acumulare a experientei, necesare in contextul evoluarii la intrecerile internationale, a remarcat presedintele Federatiei de box din orasul Balti Andrei Capsamun.

Competitia s-a disputat la trei categorii de virsta, juniori, tineret si seniori, cu spriginul administratiei publice locale. In ziua finalelor, gazdele turneului au obtinut 17 locuri premiante, inclusiv doua titluri supreme. Cristian Ciugureanu  a fost declarat campion la categoria 48 de kilograme, iar Andrei Sanjureanu s-a impus in fata adversarilor in cintarul de 69 kilograme. Remarcat totodata revenirea in activitatea competitionala a talentatului boxer Daniil Svaresciuc, premiant al primelor Jocuri Olimpice de Tineret de la Singapore. Discipolul lui Veaceslav Simac a obtinut cu greu  un loc pe podium  la categoria +91 de kilograme. « Svaresciuc s-a prezentat nepregatit la acest turneu. Trebuia sa se antreneze mai mult », a comentat acest rezultat antrenorul emerit al Republicii Moldova Ghenadii Meleaschevic. Comitetul de organizare a  oferit cadouri si diplone antrenorilor si arbitrilor competitiei, angajati in nobila misiune de pregatire a rezervelor olimpice. Antrenorul din Israel Mihail Trahtenberg i-a acordat un premiu special lui Ghenadii Meleaschevici, actualul director al Scolii sportive specializate din Balti, pentru victoria lui Sergiu Oslobanu in cadrul Campionatului Mondial la sambo.

i diplone antrenorilor si arbitrilor competitiei, angajati in nobila misiune de pregatire a rezervelor olimpice. Antrenorul din Israel Mihail Trahtenberg i-a acordat un premiu special lui Ghenadii Meleaschevici, actualul director al Scolii sportive specializate din Balti, pentru victoria lui Sergiu Oslobanu in cadrul Campionatului Mondial la sambo.

Back to top button