Noutăți

Decembrie. Primele ceremonii de totalizare şi decorări!

Ultima luna din  anul curent constituie perioada de analiza a activitatii desfasurate pe parcursul anului competitional 2015, oferind totodata  posibilitatea celebrarii celor mai buni performeri. Primele festivitati de decorare a laureatilor sezonului 2015 au desfasurat Federatiile de fotbal si judo din Republica Moldova. La ambele ceremonii au asistat presedintele Comitetului National Olimpic si Sportiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic,Nicolae Piatac, prim-vicepresedinte CNOS, Victor Peicov,vicepresedinte CNOS, presedinte al Federatiei nationale de lupte.

In deschiderea  Galei Laureaţilor Fotbalului Moldovenesc preşedintele FMF Pavel Cebanu s-a adresat cu un mesaj de salut către cei prezenţi în sală, invitind-o in continuare  în faţa asistenţei pe Loretta Handrabura, Ministră în exercițiu al Tineretului şi Sportului.Cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru Gatcan, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov.Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Iurie Osipenco  a devenit cel mai bun antrenor al anului 2015. FC Sheriff Tiraspol a cucerit Premiul Fair Play. O nouă nominalizare „Laureat al premiului Nicolae Simatoc, ediția I, pentru performanța de a evolua în serie A a campionatului Italiei” i-a fost acordată lui Artur Ionita, jucătorul selecţionatei Moldovei şi a echipei Verona Italia, de către Andrea Russo, Consul General al ambasadei Italiei în Moldova și Silvio Simatoc, fiul lui Nicolae Simatoc.

Federatia de Judo a desfasurat ceremonia de premiere indata dupa incheierea campionatului Moldovei la judo printre juniori U 20. Cei mai buni judoka la grupa de virsta 20 ani au fost inclusi in topul laureatilor sezonului competitional 2015 pentru succesele remarcabile, obtinute pe arena continentala de concurs. Astfel, la Europenele de judo U 20, desfasurate la Oberwart, Austria, Nicon Zaborosciuc a cucerit medalia de argint, iar Dorin Gotonoaga, Denis Vieru si Cristina Budescu au fost distinsi cu medalii de bronz.La categoria seniori cel mai bun sportiv al anului a fost desemnat Valeriu Duminica, CS « Petrocub »(Hincesti), multiplu campion national la categoria 81 kilograme, candidat pentru participare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.La ora actuala discipolul antrenorilor Ilie si Mihai Buiuc ocupa pozitia a 42-a in topul mondial si locul 29 in clasamentul olimpic.

Back to top button