Noutăți

Jocurile Olimpice de la Tokyo în atenția CNOS

Pe 7 octombrie a avut loc întrevederea dintre președintele CNOS, Nicolae Juravaschi și o delegație sosită din orașul japonez, Tomi. Delegaţia a fost însoţită de către Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov.

În cadrul întrevederii au fost discutate câteva proiecte de colaborare, inclusiv posibilitatea de a oferi condiții de antrenament pentru echipa olimpică a Moldovei cu scopul aclimatizării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
”De Japonia ne leagă mai multe lucruri frumoase. Mă voi referi la trei exemple. Primul: în anul 1967, compatrioata noastră Maria Bieșu a obținut titlul de ”cea mai bună Cio-Cio-San” la concursul internațional Miura Tomachi, desfășurat la Tokyo. Doi: În 1998 doi sportivi moldoveni, Elena Gorohova și Ion Bucșa au participat la ediția a XVIII a Jocurilor Olimpice de iarnă, care s-au desfășurat în orașul Nagano. Desigur la Jocurile Olimpice din 2020 va participa un număr mai mare de sportivi. Sperăm că vor fi circa 23-27 sportivi. Ne legăm speranțe de participarea la așa probe cum sunt: luptele, canoe, taekwondo, box, atletism, judo, tir, tir cu arcul. Perioada de pregătire și participare a delegației RM la Olimpiada de la Tokyo deschide noi perspective de colaborare dintre țările noastre în domeniul sportului. Trei: Mă bucur că vizita Dvs coincide cu desfășurarea zilelor filmului japonez la Chișinău”, a menționat în alocuțiunea sa președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Back to top button