Noutăți

Jeynar și Nar – mascotele Jocurilor Europene inaugurale Baku 2015

Comitetul organizatoric al Jocurilor Europene Baku 2015 a dezvăluit mascotele oficiale al evenimentului inaugural –  Jeyran și Nar!

Inspirat de natura și  patrimoniul Azerbaidjanului, Jeyran – gazela și Nar – rodia, reflectă atât istoria bogată a țării, cât și viitorul său promițător. Perechea va simboliza primele Jocuri Europene în întreaga lume, un element esențial de promovare a JE Baku 2015.

Dl Azad Rahimov, ministrul Tineretului și Sportului  al Azerbaidjanului și CEO Baku 2015, a declarat: „Suntem extrem de fericiți să-i prezentăm pe Jeyran și Nar, și sperăm că vor veni să reprezinte entuziasmul Jocurilor Europene inaugurale. Ca simboluri ale JE Baku 2015, ele vor inspira  o nouă generație de fani ai sportului în Azerbaidjan, devenind gazdele orașului și a țării în următoarele luni.”

Jeyran va deveni ambasadorul cultural al Jocurilor, oferind vizitatorilor o privire asupra patrimoniului bogat al Azerbaidjanului. Dinspre Munții Caucaz spre țărmurile Mării Caspice, Jeyran va ghida vizitatorii prin întreaga țară, arătându-le tot ce are mai bun de oferit Azerbaidjanul.

Jeyran, cuvântul azer pentru gazelă, este un simbol național al frumuseții naturale, grației și purității. Gazela este o specie protejată în Azerbaidjan.

Nar este un soare iubitor, o rodie jucăușă care a crescut în afara orașului Goychay. Plin de viață și energie, lui Nar îi place să practice noi sporturi și se va implica în acțiunea Jocuri Europene.

Rodia simbolizează unitatea în folclorul azer, și este prezentă în designul JE Baku 2015.

Back to top button