Noutăți

A 43-a Adunare a Comitetelor Olimpice Europene Baku 2015

Jocurile Europene Baku 2015 va fi cel mai mare eveniment multi-sportiv pe calendarul european al anului viitor, demonstrând a fi oportunitatea ideală pentru sportivi de a se pregăti către Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Reprezentanții de top a 49 Comitete Naționale Olimpice europene s-au adunat în capitala Azerbaidjanului, Baku, între 21 și 22 noiembrie, 2014, pentru cea de-a 43-a Adunare Generală a Comitetelor Olimpice Europene.

Președinții și secretarii generali ai CNO, printre care și reprezentanta Republicii Moldova Cristina Vasilianov Secretar General CNOS, au făcut  cunoștință cu ultimele actualizări în procesul de pregătire către JE Baku 2015 și au vizitat complexele sportive-cheie cum ar fi Stadionul Național, Arena Națională de Gimnastică și Centrul Acvatic.

Dr. Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a participat și el la Adunarea Generală a EOC. Vorbind despre Baku, el a menționat: „Sunt profund impresionat observând dezvoltarea sportului în Baku. Ceea ce am văzut și am auzit despre pregătirile către JE Baku 2015 mă face foarte încrezător că va fi un eveniment de succes remarcabil atât pentru sportul european, cât și pentru Azerbaidjan.”

Back to top button