Noutăți

Japonia insistă pe tema prezenței spectatorilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2020, a declarat într-un interviu pentru agenţia Kyodo că nu se poate împăca cu ideea desfăşurării întrecerilor olimpice în arene goale, fără spectatori.
Jocurile Olimpice 2020 ar fi trebuit să debuteze pe 24 iulie la Tokyo, dar pandemia de coronavirus a forţat Comitetul Internaţional Olimpic şi Guvernul Japoniei să ia o decizie fără precedent, de a amâna evenimentul olimpic pentru 2021.
CIO şi organizatorii niponi analizează mai multe scenarii, în funcţie de condiţiile sanitare cu care se va confrunta lumea în 2021. Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat săptămâna trecută că limitarea numărului de spectatori în arenele olimpice ar putea fi una din opţiuni.
Mori, fost premier al Japoniei, speră că un asemenea scenariu va fi evitat: ”Nu trebuie să-i facem pe spectatori să treacă prin momente grele. Evenimentele sportive ajută la o empatie a întregii ţări”, a declarat Mori.
Oficialul nipon a opinat că remarcile lui Thomas Bach se referă probabil la cel mai rău scenariu posibil.
Organizatorii JO 2020 se vor reuni cu reprezentanţii guvernului japonez şi ai celui ai capitalei Tokyo în luna septembrie pentru a analiza diverse scenarii de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.
Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc anul acesta, între 24 iulie şi 9 august, dar au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021. (sursa: agerpres.ro)

Back to top button