Noutăți

Inaugurarea sezonului sportiv la Hîncești

Evenimentul dominant al lunii mai în calendarul intern îl va constitui inaugurarea sezonului sportiv de vară 2017. Prima manifestare din actualul sezon a fost organizată de către Primaria Municipiului  Hîncești. Pentru cîteva ore stadionul din centrul raional a devenit arena improvizată a unui concurs polisportiv. Discipolii Școlii sportive a Primariei, încurajați de apelurile Primarului Alexandr Bornari, au demonstrar numeroșilor spectatori aflați în tribune momente spectaculoase și atractive din activitatea secților de box, taekwondo, fotbal, atletism, volei. În jocurile sportive localiatea din centrul Moldovei e cunoscută prin prezența echipei de fotbal « Petrocub » (Hîncești) în campionatul național, colectiv care promovează concomitent  fotbalul de copii și juniori.  Prima sărbătoare sportivă a sezonului a constituit o finalizare a Zilei Municipiului Hîncești, eveniment cu prezența delegațiilor oficiale de la Primăriile orașelor  Sinaia și Ploiești, România.  Un compartiment aparte în cadrul inaugurării sezonului sportiv l-au constituit exercițiile demonstrative la judo, precum și turneul tradițional la lupta națională « trînta », turneu câștigat de către Petru Pleșca, student la USEFS, campion național la judo printre juniori, deținător al locului II în campionatul Moldovei printre seniori.

« În orașul Hîncești luptele și  judoul au fost mai presus ca toate sporturile. Activează foarte mulți maeștri ai sportului, de clasă națională și internațională, meritul aparținând fraților Buiuc, Ilie și Mihai, antrenori emeriți ai Republicii Moldova », a declarat pentru www.olympic.md Valeriu Duminică, secretar general al Federației de Judo.

Echipa Liceului Teoretic « Mihai Eminescu»  a cucerit locurile 1 în cadrul ștafetelor atletice, iar colegii lor de la Liceele « Mihai Sadoveanu» și « Mihail Lomonosov» au obținut locuri pe podium la celelalte competiții, incluse în programul sărbătorii sportive. Campioni la ultimele încercări au fost declarați Veniamin Munteanu,  ridicarea greutăților mici, Grigore Erhan, armrestling.

 « Avem un complex sportiv pornit în lucru, dar contăm pe ajutorul Guvernului pentru a finaliza lucrările de construcții și amenajare a acestul complex de importanță regională, pentru că doar cu forțele administrației publice locale  nu  ne isprăvim, nu dispunem de sursele financiare necesare. Oricum, facem tot posibilul pentru dezvoltarea infrastructurii sportive, deoarece anume sportivii duc faima Republicii Moldova peste hotarele țării noastre », a remarcat la finalul sărbătorii sportive Primarul Municipiului Hîncești Alexandr Botnari.

Primăria a acordat echipelor participante seturi de mingi sportive, menite să amelioreze activitatea sportivă cu caracter de masă în rîndul adolescenților și angajarea lor în activitatea sportivă.

 Nicolae Buceațchi

Back to top button