Noutăți

Flacăra Tokyo 2020 este expusă la Fukushima în această lună

O dată cu apariția COVID-19, Flacăra Olimpică Tokyo 2020, conceputa inițial ca un simbol al redresării Țării Soarelui Răsare după cutremurul și tsunami-ul din 2011, precum și după alte dezastre naturale, a devenit acum lumina de la capătul tunelului pentru toate țările lumii greu încercate în această perioadă de luptă împotriva virusului ucigător.
Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo a hotărât ca Flacăra, care a rămas în Japonia, să fie expusă la Centrul Național de Pregătire J-Village din Fukushima în toată luna aprilie.
Flacăra Olimpică Tokyo 2020, aprinsă în Grecia și înmânată reprezentanților Tokyo 2020, înainte de a ajunge la baza aeriană japoneză din Matsushima (prefectura Miyagi), va putea fi vizitată în fiecare zi (chiar și sâmbătă, duminică și în zilele de sărbătoare) până pe 30 aprilie, dar accesul publicului va fi limitat de restricțiile impuse pentru pandemia de coronavirus.
Noul simbol pe care îl reprezintă Flacăra Tokyo 2020 deriva din deceniile, sau chiar secolele în care spiritul olimpic a adus națiunile mai aproape, a unit sportivii și comunitățile sub semnele păcii și toleranței. (cosr.ro)

Back to top button