Noutăți

Europa concurează pe arenele sportive din Moldova

Federația de Badminton, condusă de președintele Marian Stan, a desfășurat în capitală  ediția a VI a Turneului Internațional „IARNA CHIȘINĂU 2017”. Actuala ediție a doborît toate recordurile precedente-pe terenurile specializate ale modernului Complex sportiv al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-au reunit oaspeți din nouă state europene. Cu această ocazie, organizatorii au amenajat un colțisor improvizat “Casa mare », cu covoare naționale, colaci și alte atribute din tradițiile poporului nostru. Printre debutanții întrecerilor s-au numărat și  șase jucători din Tîrgu Mureș, România.”Am venit, în primul rînd, să vedem orașul, pentru că n-am fost pînă acum în Moldova, și badmintonul ne ajută să facem chestia aceasta”, a declarat pentru www.olympic.md Vasile Țipoș din Tîrgu Mureș. Disputat la mai multe grupe de vîrstă, turneul a constituit un prilej de afirmare și schimb util de experiență. Colegiul de arbitri a remarcat înalta pregătire tehnică a jucătorului Iurii Treașenco din capitala Ucrainei, declarat campion la grupa de vîrstă +45 ani. Alina Popa din orașul Iași a evoluat în componența unei finale mixte internaționale, in cadrul careea au mai concurat jucători și jucătoare din Grecia, Ucraina, Bulgaria și Moldova. Buna dispozitie și impresiile de neuitat constituie unul dintre bilanțurile competitiei.

Daca la prima ediție am avut doar 50 de participanți, acum la Chișinău au sosit peste 180 de oaspeti. Dorim ca pe viitor turneul nostru să fie inclus în circuitul european”, a remarcat la finalul competiției Marian Stan.

Și pasionații automobilismului contează pe prezența oaspeților din alte state, fapt, care contribuie la ridicarea măiestriei sportive a concurenților. La inițiativa noului președinte al Federațeiei de Automobilism (FARM) Mihail Pereman, pentru prima dată la etapa de încheiere a campionatului național au fost invitați maeștri ai volanului  din Cehia, Israel, Bulgaria, România, Ucraina, Rusia. În ajunul startului noii ediții a campionatului național (25-26 februarie, Ialoveni), Federația de Automobilism din Republica Moldova a desfășurat ceremonia de premiere a campionilor  din 2016, sportivilor remarcați la 5 discipline: autocross, autoslalom, Drag Rasing, Off Road si Karting. Un  bilanț îmbucurător al campionatului precedent l-a constituit geografia extinsă a campionilor și premianților. La ceremonia de premiere diplome și plăci comemorative au fost acordate campionilor și premianților, care reprezintă Cluburile sportive auto din Chișinău,  Orhei, Comrat, Ialoveni, satele Măgdăceși și Porumbeni, raionul Criuleni. Pe podiumul de premiere au urcat de asemenea oaspeți din Iași și Suceava, România, Dnepropetrovsk, Ucraina.

 Nicolae Buceațchi

Back to top button